L’alcalde del Mareny de Barraquetes es reuneix amb el director general de Medi Natural

L’alcalde del Mareny de Barraquetes es reuneix amb el director general de Medi Natural

L’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, juntament amb els alcaldes de Sueca i El Perelló, s’ha reunit amb el Director General del Medi Natural i Avaluació Ambiental, Benjamí Pérez, per a traslladar-li la preocupació que tenim les tres corporacions respecte al Pla Rector d’Usos i Gestió del Parc Natural de l’Albufera (PRUG) i el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), que limiten el desenvolupament del terme municipal.

Com a exemples d’aquesta situació actual tan rígida, el nostre alcalde li va explicar la situació que vivim al Mareny de Barraquetes, on no es poden construir unes noves escoles, molt necessitades, perquè l’estricta normativa referent al parc natural ho prohibeix pel fet que són terrenys considerats d’especial protecció. Unes escoles en les quals disposàvem del finançament per a poder realitzar-les, i així aconseguir que el nostre poble tinga unes escoles com es mereix, amb un bon menjador, gimnàs, un gran pati on poder jugar, etc. A més, aquestes restriccions del Pla Rector també impossibiliten que es puguen construir més vivendes al nostre poble, la qual cosa provoca que els nostres joves hagen d’anar-se’n a viure fora, o que no puga vindre més gent a viure al Mareny.

Per això, la intenció de la visita dels representants dels municipis era traslladar la imminent necessitat i urgència en la gestió de la Conselleria per a desbloquejar els problemes que pateix cada territori des de fa anys, en vistes de poder prosperar i desenvolupar-se, sent la seua màxima beneficiada la ciutadania.

Després de la conversa mantinguda amb el director general s’ha acordat una posada en marxa del procés en breu per part de la Conselleria. Així mateix, els tres alcaldes s’han compromés, per part seua, a treballar de manera coordinada i consensuada amb tots els sectors afectats a fi de traslladar les peticions recollides a l’ens autonòmic.