La IX Volta a Peu al Mareny de Barraquetes va tornar a ser un èxit

La IX Volta a Peu al Mareny de Barraquetes va tornar a ser un èxit

El passat dissabte 2 de juliol es va celebrar la IV edició de la Volta a Peu al Mareny de Barraquetes, puntuable per al VI Circuit Cajamar Ribera del Xúquer. Una cursa popular que ja és habitual al calendari runner de l’estiu. Amb aquesta IX edició, vist l’èxit que té any rere any la nostra cursa i les opinions de la gent que hi participa, podem dir que és ja tot un referent al panorama de les curses populars. A més de ser una cursa especial, ja que els 3 primers classificats de cada categoria no s’emporten un trofeu, reben una escultura de l’escultor local David Furió, una obra d’art que representa el recorregut de la cursa del Mareny i que l’Ajuntament ha adquirit els drets d’aquesta obra. El Mareny de Barraquetes celebra (per boca de molts participants) una de les curses més exigents i de les més boniques de la Comunitat Valenciana. 840 corredors inscrits, un centenar més que realitzaren la cursa sense inscriure’s i quasi un centenar de caminants van participar en aquesta IX edició, marcant un record de participació.

La IX Volta a Peu del Mareny de Barraquetes es va començar a preparar just en acabar la VIII edició. Preparar una cursa popular porta molta feina, i s’ha de tindre en compte moltes coses per a què, arribat el dia de la cursa, tot isca com cal. Controlar el recorregut, contractar ambulàncies, marcar el circuit, cronometratge, aigua, melons, parlar amb la policia, tràfic, assegurances, etc., etc. Són molts els papers i la feina que porta l’organització d’una volta a peu com aquesta. Una vegada ha arribat el dia, des de les 7 de la matinada l’alcalde i el regidor d’esports comencen amb els preparatius del gran dia repartint els contenidors pels punts d’avituallament, repartint les tanques i controlant els punts on s’ha de tallar la carretera, etc. A la vesprada, a partir de les 16 hores, els col·laboradors en l’organització es dividiren en 2 grups, un grup s’encarregava del muntatge de les taules on es donaven els dorsals i els xips, l’arc d’eixida i la zona on tornaven xips i s’arreplegaven les tovalles; i l’altre grup es va encarregar del muntatge de la línia de meta i de repartir els 800 kg de melons i les 5.000 botelletes d’aigua pels seus punts. Una vegada finalitzada la cursa, l’organització es va encarregar de desmuntar-ho tot.

23 minuts i 34 segons després de l’eixida, va arribar a meta el guanyador absolut de la cursa, Ruben Crespo de Crespo Cronorunner. Tan sols dos segons més tard, la va creuar el seu company de club, Salva Crespo, i en tercera posició, amb quatre segons de diferència amb el campió, José Antonio Pérez, del C.A. L’Alcúdia.

El pòdium local masculí va estar format per
Marc Sansebastian, 26’58«, 1r classificat.
Juan Fuster, 28’38«, 2n classificat.
Joan Aguado, 29’04«, 3r classificat.

El pòdium local femení va estar format per:
Cheli Fuster, 37’49«, 1a classificada.
Mari Ferrando, 41’55«, 2a classificada.
Maribel Soriano, 41’57«, 3a classificada.

Des de l’Ajuntament volem donar l’enhorabona als 3 primers classificats de cada categoria, en especial als components del pòdium local, tant masculí com femení, i a tots els valents i valentes que realitzaren la nostra cursa.
També volem donar les gràcies a tots aquells que fan possible que aquesta cursa siga tot un èxit com són: Treballadors i personal de l’Ajuntament, Policia Local i en especial a David, Guàrdia Civil, Guarda Rural, Protecció Civil, Ambulàncies Lapeña, a les empreses col·laboradores (Harlem Espectáculos, Càmping les Palmeres, Forn Iborra, Copymat), a David Furió per realitzar les escultures, FCC, Cronorunner, Barraquetes Vent, a la Xaranga Cvinticinc per animar la cursa, a Enrique Ribera per fer de speaker i molt especialment a les més de 30 persones col·laboradores en l’organització i que ajuden amb el muntatge i desmuntatge de la cursa.

Ara a pensar ja en l’organització de la X edició que promet ser especial i que esperem porte molt bones sorpreses i molts més corredors!

Podeu accedir als resultats a través de RESULTATS i a la galería d’imatges a través de MULTIMEDIA

campions-locals DSC_1230 DSC_1236 DSC_1237 DSC_1238 DSC_1239 DSC_1241 DSC_1242 DSC_1243 DSC_1245 IMG-20160702-WA0002 IMG-20160702-WA0005 IMG-20160703-WA0000 IMG-20160703-WA0001 IMG-20160703-WA0002 IMG-20160703-WA0003 IMG-20160703-WA0007