El Mareny de Barraquetes i El Perelló acorden portar als seus plens una moció en defensa de la costa

El Mareny de Barraquetes i El Perelló acorden portar als seus plens una moció en defensa de la costa
Aquest matí, els alcaldes del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, i el del Perelló, Juan Botella, han tancat la moció que portaran als pròxims plens de tots dos ajuntaments en defensa de les platges i per a demanar mesures que impedisquen la regressió d’aquestes.
Aquesta moció, que es farà extensiva a uns altres municipis de costa, inclou una adhesió a les reivindicacions del moviment cívic Som Mediterrania.

 

Es demana al Govern d’Espanya un nou reglament de costes, el desenvolupament d’un estudi per a la reforma de Llei de Costes, per a convertir-la en una llei no confiscatòria ni purament urbanística, sinó actualitzada a les noves sensibilitats dels nostres territoris i identitat, basada en principis de conservació i d’acord amb la normativa comunitària i internacional.
A més, també es demanen plans i pressupostos concrets per al monitoratge costaner, dotar de fons per a la regeneració costanera, amb mesures d’enginyeria suficients, integrals i integradores de l’entorn i els seus habitants, i amb ple respecte als condicionants ambientals.
Es contempla també la coordinació amb les Confederacions Hidrogràfiques, entitats portuàries i Costes, sol·licitant de manera inmediata totes les dades disponibles sobre materials acumulats en les seues conques o instal·lacions i mesures de mobilització o compensació.
Fins que es desenvolupe una nova llei es demana paralitzar partions i revisar els fets fins ara en comptar amb possibles deficiències jurídiques i tècniques, així com enderrocaments o expedients de caducitat o equivalents.
Finalment se sol·licita constituir un Observatori, Fòrum o Taula de Treball municipalista de seguiment d’aquestes qüestions amb participació de les associacions civils i tots els agents implicats.