COMUNICAT OFICIAL

COMUNICAT OFICIAL

A causa de tots els comentaris que s’estan abocant en Facebook i a tota la polèmica que s’està generant, des de l’Ajuntament del Mareny de Barraquetes volem llançar el següent COMUNICAT:

L’ajuntament és el primer interessat a tindre les platges, passeig i accessos en perfectes condicions. Aquest estiu està sent un estiu complicat per tots els esdeveniments que van començar l’any passat amb el DANA, després amb el temporal GLORIA i finalment amb els mesos de CONFINAMENT que va paralitzar totes les administracions i va retardar totalment tots els terminis, contractes i adjudicacions. A més, entre altres problemes, ens hem vist amb la incompetència de l’empresa que portava el manteniment i neteja de la platja, que havia de tindre el seu treball en perfectes condicions a principis de juny, i que des d’aquest Ajuntament ve denunciant els problemes des de l’estiu passat, i una vegada es va poder tramitar la rescissió del contracte en l’administració pertinent, es va tramitar des d’aquest Ajuntament. A partir d’ací l’empresa va recórrer i es va haver de demanar un document al Consell Consultiu Jurídic que va resoldre el conflicte entrats ja a l’agost. La llei té els seus terminis i s’han de respectar, si no, s’estaria incomplint la llei per part d’aquest ajuntament amb la conseqüent penalització.

L’Ajuntament del Mareny de Barraquetes no és propietari ni de la platja ni del passeig marítim, és propietat de Demarcació de Costes, per tant, tota actuació que s’haja de realitzar l’ha d’autoritzar Costes, sense la seua autorització no es pot fer res. L’Ajuntament solament té el manteniment dels serveis que pot prestar (manteniment i neteja de platja, platja adaptada, etc.) En el tema de les obres del passeig marítim, Demarcació de Costes no volia reparar el passeig, i gràcies a les pressions i reunions de l’Ajuntament del Mareny, Ajuntament del Perelló i Ajuntament de Sueca vam poder aconseguir que acceptara la reparació del passeig i deixant 3 metres d’ample (Costes volia deixar 2 metres solament). Per a poder començar qualsevol obra, en primer lloc, es van haver de valorar tots els danys ocasionats en el passeig marítim de les platges del Mareny, El Perelló i Sueca; després s’ha de traure a concurs per a adjudicar-ho a una empresa. Aquest procediment, com qualsevol que es faça des d’una administració, porta els seus terminis. Una vegada adjudicat, van començar les obres per la zona més afectada i més perillosa, que és la zona del Perelló. L’Ajuntament del Mareny no gestiona les obres, no diu quan comencen ni quan han d’acabar. Aquest ajuntament ha estat informant i avisant tant a l’empresa responsable com a Demarcació de Costes, del perill que suposaven les tanques ficades en l’aigua. A més, es va informar també de les vegades que s’ha hagut de tancar la part destrossada del passeig degut a la gent que lleva les tanques i transita per la part trencada del passeig, amb el perill que això comporta.

I referent als comentaris que a aquest Ajuntament no li importa la platja i no s’ha invertit (arribant a dir que estàvem millor amb Sueca), es pot comprovar que aquest Ajuntament, des de 2007 ha invertit a la platja en:

  • 65.000 € a reformar i crear clavegueram en la zona de la platja, ja que hi havia moltes zones que no existia clavegueram o es trobava obstruït i en pèssimes condicions. Reparació de carrers, asfaltat i adaptar-les a minusvàlids.

  • Renovació i canvi d’estètica del passeig marítim, canvi de fanals per contaminació lumínica, papereres i bancs, crear accessos nous amb escales de fusta. Condicionar la plaça de la platja.

  • Legalitzar la platja adaptada (es trobava de manera il·legal quan ho portava Sueca), compra de material nou per a la platja adaptada i posta sanitària. Compra de torre de fusta per a socorrisme, compra de W.C de fusta per a usuaris de la platja i platja adaptada amb un import de 16.000 €. Ampliació de l’horari del servei de socorrisme i de platja adaptada.

  • Realitzar festes a la platja, espectacles lúdics, activitats esportives, etc.

  • Col·locació de parc infantil que no existia.

  • Col·locació d’un pont de fusta en la desembocadura de la séquia.

  • Crear convenis amb els propietaris de terrenys a la platja per a la creació i manteniment d’aparcaments, ja que els vehicles s’aparcaven en la carretera el que dificultava l’accés d’autobús, ambulància o qualsevol vehicle gran, a més de ser un perill per als vianants.

  • I està previst que a partir del 2021 es renove la il·luminació de tot el passeig, amb llum tant en el passeig com en l’arena, es repararan les voreres en mal estat, asfaltat de carrers i acabar de crear rampes per a persones minusvàlides. Es renovarà l’accés a la platja amb il·luminació nova i soterrar el cablejat. Compra d’una torre de fusta per a socorrisme. Millorar l’accés del passeig a la platja, compra de cartells informatius amb accessos i serveis. Tot dins de les restriccions i limitacions que tenim al estar dins del Parc Natural de l’Albufera.

 

Des d’aquest ajuntament acceptem les crítiques que es puguen ocasionar per serveis que presta aquest Ajuntament, però també ens agradaria que es fera costat a aquest ajuntament en qualsevol denúncia que es realitza a Demarcació de Costas, al Port de València que és el vertader responsable que cada vegada tinguem menys platja, i en els llocs que siguen necessaris per a defensar el Mareny de Barraquetes, com es va fer en les manifestacions de Madrid perquè no desapareguera aquest ajuntament, i que sense ell, no s’haguera invertit tants diners ni a la platja ni al poble.