Assamblea d’AVELA a l’Ajuntament de El Perelló

Assamblea d’AVELA a l’Ajuntament de El Perelló

 

El passat divendres 3 de Juny, l’Associació Valenciana d’Entitats Locals Autònomes (A.V.E.L.A.) es va reunir a l’Ajuntament de El Perelló per a realitzar assemblea ordinària.

La reunió va tindre lloc al saló de plens de l’Ajuntament de El Perelló començar a les 11.30 hores. Van estar representades 6 de les 7 Entitats Locals Menors, a falta de La Llosa de Camacho; Andrés Fernández i Juan Botella (Alcalde i Secretari d’AVELA respectivament), Jordi Sanjaime, Marisa Carbó i Iván Peruga (alcalde i President d’AVELA i regidors del Mareny de Barraquetes), Sergio Cervera (alcalde de El Ballestar, acompanyat per l’alcalde del municipi La Pobla de Benifassà), Verónica Almunia i Paco Almunia (alcaldessa de La Barraca d’Aigües Vives i regidor) Javier Scotto di Tella (alcalde de Jesús Pobre) i Mayte Pérez (alcaldessa de La Xara). A més en aquesta ocasió es va convidar a Juan Luis Marco Gonzalez (Alcalde de Càrrica), associació de veïns que vol constituir Càrrica com a Entitat Local Menor.

L’assemblea va tindre com a punt principal la revisió i desenvolupament de la proposta modificació de l’article 9 de la Llei 8/2010, de 23 de Juny, Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana, així com el Capítol II i els seus articles 61 i successius, regula la constitució d’Entitats Locals Menors. En aquest punt, la finalitat d’AVELA és aportar el seu criteri i les modificacions pertinents per a poder establir les bases d’acord a la realitat de la situació que pateixen les poblacions i els seus habitants, ja que la realitat actual és una legislació restrictiva i supressora.

En aquest punt, AVELA va recollir les necessitats i els problemes que pateix Càrrica, i la seua necessitat de començar els tràmits per a convertir-se en Entitat Local Menor. Des d’AVELA tindrà tot el suport i l’ajuda perquè aquesta constitució com a Entitat Local Menor arribe a bon port. A més, es va acordar fer la pròxima assemblea a Càrrica i poder així explicar als seus veïns l’experiència de cada Entitat Local Menor.

Un altre punt important a tractar va ser la revisió dels convenis de cada Entitat Local Menor amb el seu Ajuntament matriu o vinculant, per poder fer un Conveni Marc per a totes les ELM on arreplegue les necessitats i problemes generals de totes les ELM.